Babymassage werkt ontspannend voor ouder en kind, en verhoogd de weerstand.

Babymassage is afkomstig uit India, waar het shantala wordt genoemd. Daar leren ze de massage van moeder op dochter. Het is daar een onderdeel van de dagelijkse verzorging. Een liefdevolle aanraking. Een van de belangrijkste basisbehoefte voor baby’s, naast natuurlijk voeding en slapen, is aanraking. Het gevoel van veiligheid en geborgenheid mogen ervaren.

Aanraking en massage hebben een kalmerende werking op het hele organisme. Na de massage voel je je ontspannen en energiek tegelijk. Babymassage is geschikt voor iedere baby en kan op elk moment van de dag gegeven worden. Maak er een rustmoment van voor beide. Hierdoor kom je samen in een flow van rust en heb je gelijk een win, win situatie. Door je baby zelf te masseren neem je echt even de tijd voor de baby en voor jezelf daardoor wordt ook jij ontspannen. Ook voor het zelfvertrouwen van mama en papa geeft dit een positieve uitwerking. Baby massage geeft de baby basisveiligheid en zelfvertrouwen. Geborgenheid door het masseren met jou handen als ouder.

Door te masseren maakt de baby serotonine (gelukshormoon) aan. Waardoor de hoeveelheid cortisol (stresshormoon) afneemt. Als resultaat dat de hartslag daalt en de ademhaling rustiger wordt.

Babymassage geeft een positief contact waar jullie allebei plezier aan beleven.

Wellicht heb jezelf wel eens een massage mogen ontvangen en voelde jij je daarna heerlijk ontspannen en rustig….

Babymassage kan een gunstige uitwerking hebben bij baby’s die:

  • Te vroeg geboren zijn
  • Geboren zijn met een keizersnee
  • Niet goed slapen
  • Hyperactief zijn
  • Buikkrampjes hebben
  • Hun geboorte niet goed hebben verwerkt (een Access Bars behandeling kan ook uitkomst bieden)

Verder positieve effecten van babymassage:

  • Je leert de lichaamstaal van de baby (her)kennen
  • Het versterkt de band tussen ouder en kind
  • De baby leert zijn eigen lichaam beter kennen
  • Versterking immuunsysteem

Bij koorts, medicijngebruik, huidaandoening of misselijkheid is massage niet passend. Bij twijfel altijd eerst een arts raadplegen.

Je mag de cursus starten wanneer je baby tussen de 6 weken en 8 maanden oud is.

Tip:

Je zou de babymassage cursus kunnen volgen met je yoga-, zwangerschapsgym-groep, of met een vriendinnengroep. Zo ben je verzekerd dat je bij elkaar komt en je niet hoeft te wachten om te starten. Baby’s moeten wel allemaal 6 weken of ouder zijn.

Wat bied ik jou?

Een veilige omgeving waar jij en je baby volledig zichzelf mogen en kunnen zijn.

Kundigheid en professionaliteit: Ik wil jou/jullie graag als ouders de basisgrepen van de massage aanleren. Deze zijn relatief eenvoudig. Daarnaast behandel ik iedere week een ander thema. Iedere babymassage sluit ik af met een badje in de Tummy Tub. Er is altijd genoeg ruimte om vragen te stellen. De lessen worden in samenspraak ingepland en volgen zich meestal wekelijks op ( veelal in de ochtend om half 10). Lessen kunnen niet ingehaald worden. De cursus is inclusief stencilmateriaal en koffie, thee.

De cursussen zijn mogelijk in groepsverband. De groepen zijn nooit groter dan 4 ouders met hun baby, dit omdat ik iedereen evenveel aandacht wil geven (ook voor de baby is het onrustig in een grote groep). Voor deze groepscursus staan 4 massage-lessen gepland van één uur tot anderhalf uur.

Je kunt ook samen met je partner een babymassage-cursus volgen. Per les masseert één ouder en kijkt één ouder toe. De keer erop mag er gewisseld worden. Voor deze cursus staan 3 massage-lessen gepland van één tot anderhalf uur.

Een individuele babymassage-cursus is ook mogelijk. Deze cursus bestaat uit 3 lessen van één uur tot anderhalf.

Ben je geïnteresseerd in een babymassage-cursus neem dan contact met me op.