Wat is of betekent Reiki?

Reiki is een Japans woord.

Letterlijk vertaalt in het Nederlands is Reiki, kracht van de zon.

In de Japanse uitleg betekent

REI  Universeel

KI    Levensenergie

Universele levensenergie: door die levensenergie te laten stromen helpt Reiki blokkades weg te nemen. Daarom kan iedere behandeling ook anders ervaren worden.

Het proces van Reiki gaat geleidelijk en werkt subtiel. Zie het als een ui die je laagje voor laagje afpelt. Dus door regelmatig een reiki behandeling te nemen ontstaan er nieuwe bewustwordingen. En kom je steeds dichter bij de kern. Dichter bij jezelf.

Reiki ondersteunt jou bij datgene wat op dat moment het belangrijkste is om te helen. Met Reiki  is er een energieoverdracht. Dat zorgt ervoor om het zelf-herstellend vermogen van je lichaam te ondersteunen en te versterken.

Reiki kent 5 leefregels voor de sleutel tot een gelukkig leven:

 1. Vandaag maak ik me geen zorgen
 2. Vandaag maak ik me niet boos
 3. Vandaag toon ik dankbaarheid
 4. Vandaag werk ik met toewijding
 5. Vandaag ben ik vriendelijk

Ze herinneren je eraan hoe belangrijk vandaag is. Hier en nu. Niet gisteren of morgen. Deze leefregels zijn ook te gebruiken bij een meditatie of intentie om de dag te starten (zie ook Hypno-Meditatie lessen)

Wat doet een Reiki behandeling met je?

 • Het helpt stress te verminderen waardoor je meer gaat ontspannen en rust voelt.
 • Het helpt tegen vermoeidheid waardoor je beter slaapt en minder moe en geïrriteerd bent.
 • Het verlicht je pijnklachten.
 • Het helpt onbewuste emoties vrij te laten, geeft nieuwe inzichten waardoor je oude patronen kunt loslaten.
 • Het versterkt het immuunsysteem.
 • Het geeft en helpt meer zelfvertrouwen
 • Het stimuleert al je positieve facetten; meer verbinding met jezelf
 • Reiki geeft kracht

Reiki is een weldaad voor je lichaam, geest en gevoel.

Wat bied ik jou?

Een veilige omgeving waar jij volledig jezelf mag en kan zijn.

Bij een behandeling van Reiki worden alle blokkades in de energiehuishouding los gemaakt, zodat je lichaam en geest weer onbeperkte levensenergie opneemt en jij je weer energiek en vitaal voelt. Reiki wordt direct op het lichaam gegeven. Daarvoor mag de kleding gewoon aanblijven, energie gaat door kleding heen.  Je mag lekker ontspannen op je rug en buik liggen onder een warm deken. Het licht is meestal wat gedempt  Bij de behandeling gebruik ik  een etherische olie. Deze ruikt heerlijk, ontspant en reinigt tegelijk. Dit alles wordt begeleid met een rustgevend muziekje.

Een Reiki behandeling bij Praktijk Beej Nicole duurt één uur. Een vervolgafspraak is wenselijk omdat onderhoud de beste resultaten geeft.

Reiki kan ook op afstand gegeven worden, hiervoor hoef je niet naar de praktijk te komen.

Ben je geïnteresseerd in een Reiki behandeling, neem dan contact met mij op.

Reiki is een alternatieve geneeswijze , een energetische behandeling methode. Het is geen vervanging voor reguliere geneeskunde. Het kan alleen een aanvulling zijn. Reiki heelt bijvoorbeeld geen kanker of gebroken botten. Daarvoor bezoek je de reguliere geneeskunde. Het wil niet zeggen dat Reiki onzin is. Reiki gaat altijd uit van positieve intenties. Reiki is vooral het ervaren en niet een verklaring er aan willen geven.